Tıp Fakültemizde 1. Dönem Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Yenilikçi eğitim anlayışı ve araştırma olanakları ile bilimsel araştırma ve geliştirme yeterliliğine sahip ve mesleki etik değerlerini yaşatarak iyi hekimler yetiştirmeyi hedef edinen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleşti. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 18 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, Başhekim Prof. Dr. Figen Tuncay, dekanlar, akademik personel, öğrenciler ve veliler katıldı.  

Törenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. Tıp Fakültesinin eğitim-öğretim hayatına başlamasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dekan Karahocagil, öncelikle velilere seslenerek çocuklarının artık kendilerine emanet olduğunu söyledi. Üniversite sınavlarında büyük bir başarı göstererek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih eden öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, öğrencilere gelecekleri ile tavsiyelerde bulunarak zamanı etkili kullanmaları gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin işinin ehli, ahlaklı ve donanımlı olduklarında toplumun önde gelen ve sevilen bireyleri olacaklarını belirten Dekan Karahocagil, üniversite ve fakülte hakkında bilgiler verdi.

Dekan Karahocagil: “Ahi Hekimleri Yetiştirmeye Talibiz"

Öğrencilerin altı yıllık yoğun bir eğitimin ardından mezun olduklarında yeryüzündeki en değerli şey olan insan hayatının kendilerine teslim edileceğini unutmadan çalışmaları gerektiğini hatırlatan Dekan Karahocagil sözlerine şu şekilde devam etti: “Hekimlik mesleğinin öznesi insandır. İyi bir hekimin sadece tıbbi bilgi ve beceriler edinmesi değil aynı zamanda iyi bir insan olması en önemli hedeflerimizdendir. Adını üniversitemize ve fakültemize veren Ahi Evran-ı Veli’nin temellerini attığı Ahilik kültüründe ölçü, hak ve adalettir. Bu değerleri yeniden yeşertecek olan da yine bizim medeniyetimiz olacaktır. Biz bu değerler sistemini yeniden yeşertmeye yani Ahi Hekimler yetiştirmeye talibiz.” 

Şehrin ve Üniversitenin Kızıl Elması Tıp Fakültesi

Törende bir konuşma da  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Şehrin ve üniversitenin Kızıl Elması olan Tıp Fakültesinin varlığının göreve geldikleri yıl olan 2015 yılındaki niyet ve gayretle hayat bulduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrenci alımları ile birlikte bugün Beyaz Önlük Giyme Töreninden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. Öğrencilere yönelerek mesuliyetlerinin büyük olduğunu ifade ederek öğrencilerin bu saflık ve temizliği ömür boyu sürdürmeleri dileğinde bulunan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Fakültemizde hem temel bilimlerde hem de cerrahi alanlarda akademik personel eksiğimizi  tamamlayarak eğitim-öğretimi başlattık. Bugün için önemle vurguladığım bir şey vardı. Tıp Fakültesi açıp burada hekim yetiştireceksek bir eğitim binamız olmalı demiştim. Bu bina bugün sözünü ettiğimiz morfoloji binasıdır. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Morfoloji Binamız hazır olacak ve eğitim-öğretime yeni binada başlayacak. 17 bin metrekare üzerinde tüm donanımlara sahip ve öğrencilerimizin ihtiyaç hissettiği tüm alanları düşünerek planlamasını yaptığımız Morfoloji Binamızı 2019 yılında eğitim ve öğretime hazır hale getireceğiz.”

Rektör Karakaya: “Ruhuyla Birbirine Bağlanmış Bir Millet Olma Yolunda Onları Yetiştirmenin Gayreti İçerisindeyiz”

Yaşadığımız toplumunun değerlerini benimsemiş bireyler yetiştirmek için çalıştıklarını ve gençlerin geleceğimiz olduğunu belirten Rektör Karakaya, sadece 2547 sayılı kanununun ön gördüğü yasal sorumluluğu yerine getirmenin yeterli olmadığının altını çizdi. Ruhuyla birbirine bağlanmış bir millet olma yolunda öğrencileri yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek konuşmasında velilere de seslenen Prof. Dr. Vatan Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Çocuklarınızı bize emanet ediyorsunuz, bizde bu emanetin farkındayız. Sizler nasıl onların odasına şefkatle giriyorsanız evlerinizde, biz de bugün sınıflarına aynı şefkatle giriyoruz. Onların yarına yetişmesi için ne kadar bilgi, beceri ve yeterliğimiz varsa onlarla paylaşıyoruz. Yetişemediğimiz yerlerde de yönlendirme yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”

Rektör Karakaya: “Ahlakıyla Birlikte İnsan Bir Değerdir”

Eğitime başlayan tüm öğrencilerin başarılı olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceğimiz olan gençlerin canımızı teslim edeceğimiz ve kendimizi teslim ettiğimizde ruhumuza hitaplarını bekleyeceğimiz gençler olduğunu söyledi. İnsanın maddeden ibaret olmadığını vurgulayan Rektör Karakaya, insanı insan yapan değerin ruh ve ruhundaki ahlakı olduğunu söyledi. “Biz sadece beşere yatırım yapmayacağız.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ahlakıyla birlikte insan bir değerdir. Eşrefi mahluktur. Onun için ona hizmet eden kıymetlidir. İnsanın kendisi zaten kıymetlidir. İnsanı önemsiyoruz çünkü modern paradigmanın modern zamanın insan üzerinde bir oyunu var. Bu oyunu bozmak ve bu oyunu tersine çevirmek için uğraşacağız.”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinin üçüncü dönem öğrencilerinin eğitime başlamasının kendilerini onurlandırdığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Öğrencilerimizin kaliteli ve nitelikli bir eğitim sürecinden geçmeleri için elimizden geleni yapacağız ve bize emanet ettiğiniz o gençleri gururla yetiştireceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni öğrencilerin beyaz önlüklerini giymesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.