Tıp Fakültesinde Göreve Yeni Başlayan Öğretim Üyeleri Rektör Karakaya’yı Ziyaret Etti

Öğrenci alımlarının ardından Tıp Fakültesi akademik kadrosunun güçlenmesi için yoğun çaba harcayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, farklı branşlarda görev yapan 23 öğretim üyesini daha üniversitemiz Tıp Fakültesinin kadrosuna kazandırdı. Göreve yeni başlayan öğretim üyeleri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile birlikte 18 Ekim 2018 tarihinde Rektör Karakaya’yı ziyaret etti.

Yeni atanan öğretim üyeleri ile birlikte Kırşehir’de daha önce yapılamayan sağlık hizmetlerini sunmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, son olarak İç hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalına ve Spor Hekimliğine atama yapıldığını söyledi. Kendi bölümlerinde ilk kez göreve başlayan öğretim üyeleri ile Kırşehir'e daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaya gayret ettiklerini anlatan Dekan Karahocagil, daha önce ataması yapılan KVC uzmanı ile Kırşehir’de ilk kez açık kalp ameliyatlarına başladıklarını ifade etti. Göğüs Hastalıkları ile ilgili büyük şehirlerde yapılan bütün takip ve tedavilerin Kırşehir’de de yapılması için gerekli çalışmaların başladığını sözlerine ekleyen Dekan Karahocagil, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesinde akupunktur ve kupa tedavilerinin yapıldığını belirterek  yakın zamanda ozon tedavisinin de başlatılacağını açıkladı.

Rektör Karakaya: “Şehrimizin Kızıl Elması Tıp Fakültemiz”

Göreve yeni başlayan öğretim üyelerine başarılar dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesinin Kırşehir için Kızıl Elma olduğunu söyledi. Göreve başladıkları günden itibaren Tıp Fakültesi için gerekli altyapıyı hazırlayarak fakülteyi öğrenci alımına uygun duruma getirdiklerini anlatan Rektör Karakaya, fakülte bünyesinde 11 profesör ve 9 doçent olmak üzere 88 öğretim üyesi olduğunu kaydetti. Kırşehir’e kaliteli sağlık hizmeti veren, sağlık alanında ilkleri Kırşehir’de sunmaya başlayan, bunu yaparken de kaliteli eğitimden ödün vermeyen bir Tıp Fakültesi oluşturduklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yeni açılacak 130 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi ve Sporcu Sağlığı Merkezi ile sağlık hizmeti çeşitliliğini artırarak çok daha kaliteli bir sağlık hizmetini Kırşehir’de sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri binası da önümüzdeki yıl tamamlanacak. Bu sayede mekan problemimizi tamamen çözmüş olacağız.”

Öğretim üyelerinden  en kaliteli eğitimi Kırşehir’de sunmak için gayret göstermelerini isteyen Rektör Karakaya, birden fazla eğitici eğitimini ve klinik araştırmalar eğitimlerini Tıp Fakültesi öğretim üyelerine BAP projeleri kapsamında aldırdıklarını da sözlerine ekledi.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.