Pilot Projeler Alanda Uygulanmaya Başlandı

41 Üniversite arasından ‘’Jeotermal ve Tarım ‘’ alanında pilot üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi projelerini hayata geçirmeye başladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Başkanlığında pilot üniversite projeleri yürütücüleri ile bir toplantı gerçekleştirildi. 2 Kasım 2018 tarihinde rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıda proje yürütücüleri pilot üniversite projelerinde gelinen son durum hakkında Rektör Karakaya’yı bilgilendirdi.

Jeotermal Seracılık, Kaba Yem, Ceviz, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi(JEOKAREM), Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) ve Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) projelerinde gelinen aşamaları ayrıntısıyla dinleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite projelerinin ülkemiz, bölgemiz ve üniversitemiz adına önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Pilot üniversite projeleri ile Türkiye’de yeni bir üniversite modeli oluşturulmaya başlandığını anlatan Rektör Karakaya, üniversitelerin artık bölgelerinin ve illerinin ekonomisine katkı sağlayacak projeler üreterek daha gelişmiş, modern ve ileri bir Türkiye için daha çok çalışacaklarını vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak pilot projelerimizden bazılarının alanda uygulanmaya başlandığını da anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projelerin Türkiye’nin projesi olduğunu belirtti. Projelerin Türkiye’ye model olacağını açıklayan Rektör Karakaya, projelerden çıkacak bilimsel çalışmaların da çok önemli olduğunu söyledi.