Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde Ahi Pilavı Dağıtıldı

Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve her ayın ilk Cuma günü Cuma Namazı çıkışında yapılan Geleneksel Ahi Pilavı dağıtımı Kasım ayında Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde yapıldı. 2 Kasım 2018 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Binası önünde yapılan Geleneksel Ahi Pilavı Dağıtımına Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Geleneksel hale getirilen Ahi Pilavı dağıtımı ile halkımıza birlik ve beraberlik duygusu içinde Ahilik kültürünü yeniden yaşatmak ve Ahilik bilincini aşılamak amaçlanıyor. Adını Ahi Evran-ı Veli gibi önemli bir kültür mirasçısının isminden alan üniversitemizde bu tür etkinliklerin yapılmasının her zaman önemli olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahilik kültürü ve prensiplerini nesillerimize aktarmak için Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersinin de üniversitemizde verildiğini kaydetti. Verilen dersin yanında Ahilik Kültürünün bu gibi etkinliklerle tekrar yaşatılmaya çalışılmasının da ilimiz için önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu kültürü sadece yaşadığımız coğrafyada değil Ahiliğin hakim olduğu tüm coğrafyalarda yaşatılmasının gerekli olduğunu söyledi.