Merkez Yerleşkemiz Yeşil ile Buluşuyor

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde TOKİ 2. Etap projeleri arasında yer alan inşaatların tamamlanması ve öğrencilerin yeni binalarında eğitim görmeye başlaması ile birlikte binaların çevreleri yeşillendiriliyor. 7 Kasım 2018 tarihinde Merkez Yerleşkemizde bulunan Eğitim Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Kongre Kültür Merkezi binalarının çevresinde peyzaj çalışmaları başladı.

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde başlayan ağaçlandırma çalışmaları ile kampüsümüz daha yeşil bir alana kavuşurken öğrencilerin Merkez Yerleşkede vakit geçirecekleri sosyal alan ortamları da artıyor. Göreve geldiği günden bu yana üniversitemizin birçok sorununa çözüm bulan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, peyzaj alanlarını gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yeşil alanların sağlayacağı faydalara dikkat çeken Rektör Karakaya, orman varlığının zenginleştirilmesi, yerleşke içerisindeki alanların değerlendirilmesi ve öğrencilerin yeşil alan içerisinde sağlıklı ve keyifli vakit geçirmeleri için bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kaliteli ve nitelikli insan yetiştirme hedefinin yanı sıra toprağına ve yaşadığı doğaya sahip çıkma sorumluluğu ile hareket ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Yaşadığımız çevre bizim geleceğimiz ve ona iyi bakmak zorundayız.” dedi.

Fakülteler çevresinde yapılan peyzaj çalışmaları kapsamında akçaağaç, süs kirazı, kral ağacı, süs eriği, süs elması huş, salkım söğüt, meşe, ıhlamur, göknar, ladin leylandi, sedir, servi ve karaçam gibi ağaç türleri ile top mazı, japon ayvası, inci çalısı, ılgın, yayılıcı ardıç ve gül gibi çalı türleri merkez yerleşkemize renk katacak.