Üniversitemiz Türkiye’nin Her Yerinden Tercih Ediliyor

Günden güne büyüyen, gelişen, ürettiği proje ve çalışmalarla ülkede adını duyuran üniversitemiz, tercih edilirliğini artırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Açılan ön lisans, lisans, lisansüstü bölüm ve programlarla birlikte ülkemizin dört bir yanından gelen öğrenciler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih ediyor.

İmkanların hızla iyileştirildiği üniversitemizde uzman akademik kadro ile kaliteli eğitimden ödün verilmiyor. Pilot üniversite projeleri ve kalite çalışmaları ile günden güne büyüyen ve gelişen üniversitemiz, öğrencilerin tercihleri ile de İç Anadolu’da daha etkin bir üniversite olma yolunda ilerliyor. 81 ilin 80’inden öğrencilerin tercihlerini Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden yana kullanmasının ardından öğrenci sayımız 22 bine ulaştı. Nitelikli, kaliteli ve yetişmiş insan vurgusu ile yoluna devam eden ve uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atılan üniversitemizde sağlanan imkanlarla öğrencilere dünyanın kapısı açılıyor. Hedefine mükemmeli yakalamayı yerleştirmiş bir üniversitede amaçlarına ulaşmak isteyen binlerce öğrenci Türkiye’nin her yerinden gelerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde buluştu.

 

2018–2019 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Eğitim Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Merkez Yerleşkedeki yeni binalarında eğitime başladılar. Fiziki olarak hızla büyüyen ve gelişen üniversitemizde öğrencilerin eğitime başlaması ile birlikte yerleşke hayatı da canlandı. Yerleşke hayatının canlanması ile birlikte öğrencilere sunulacak imkanlar da artıyor. Merkez Yerleşke içerisinde bulunan kantin ve kafeteryalar sayesinde ihtiyaçlarını da karşılayabilen öğrenciler aynı zamanda sportif faaliyetlerde bulunacakları alanları da kullanabiliyor.

 

Rektör Karakaya: “Bizim Temel Hedefimiz Dünyalaşmak” 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hızla gelişerek öğrenci sayısının artmasını değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitimi, imkanları ve sunduğu gelecek fırsatları ile adından başarı ile söz ettirecek bir üniversite olmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Öğrenci odaklı bir üniversitede öğrencinin geleceğine yönelik bir yol çizdiklerini anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizim temel hedefimiz dünyalaşmak. Bu hedef doğrultusunda tüm öğrencilerimizi önemsiyoruz. Kaybedecek bir insanımız bile olamaz. Bu yüzden tüm öğrencilerimizi gerçek dünyaya donanımlı olarak göndermek istiyoruz. İmkanlarımızı günden güne iyileştirerek alanında uzman akademik kadromuzla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz.” Öğrencilerin Türkiye’nin 80 şehrinden gelerek üniversitemizi tercih etmesinin sevindirici olduğunun altını çizen Rektör Karakaya, bunun bir kültür mozaiği oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Hem 80 şehirden gelen hem de yabancı uyruklu olan öğrencilerle birlikte yerleşke içerisinde de dünyanın tüm renklerinin yer aldığını belirten Rektör Karakaya, “Hepimiz birlik olduğumuzda ortaya çıkan resim çok güzel. Bu aynı zamanda gücümüzü de gösteriyor.” dedi.