Üniversitemizde “Ruh Sağlığı Farkındalığı” Konulu Eğitim Verildi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenen 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü haftasında Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Destek Birimi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Psikoloğu Büşra Esra Aydoğan tarafından 8–12 Ekim 2018 tarihleri arasında üniversitemizdeki gençlere farkındalık eğitimleri verildi.

Eğitimler kapsamında üniversitemizin tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki öğrencilerle bir araya gelen Psk. Aydoğan, öğrencilere kişinin kendisinin ve başkalarının duygu, düşünce ve davranışlarının farkında olmasının öneminden bahsederek bu alanda farkındalığı arttırma yollarına değindi. Ruh sağlığının korunmasında Kırşehir’de hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgiler aktaran Psikolog Büşra Esra Aydoğan, Üniversitemizin Psikolojik Destek Biriminin çalışma politikası ve sistemi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Program sonunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Süleyman Çelik, programın öğrencilerin farkındalığını artırmak ve Psikolojik Destek Biriminin çalışmaları hakkında bilgi vermek adına yararlı olduğunu program sonunda birime yapılacak başvuruların artacağını düşündüğünü söyledi. Çelik, ilerleyen dönemlerde her eğitim öğretim yılı başında bu tür etkinlikleri farklı konseptlerde yapmayı planladıklarını belirterek birimin faaliyetlerine devam edeceğini dile getirdi.