Üniversitemizde Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı Gerçekleşti

Kalite süreçlerini başarılı bir şekilde sürdüren ve çalışmalarına hız veren üniversitemiz, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin gereği olan Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısını gerçekleştirdi. 14 Kasım 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, kalite koordinatörlüğü ekibi, birimlerin kalite sorumluları ile akademik ve idari personel katıldı.

Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, kalite sürecinin en önemli alanını oluşturan Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek toplantının üniversitemiz için hayırlı olmasını diledi. Kalite sürecinin gereğini yerine getiren ve uygulamaya koyan bir üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kurt, bu toplantı ile birimlerin iç tetkik sonucundaki faaliyetlerinin değerlendirildiğini kaydetti. Prof. Dr. Mustafa Kurt, başarılı bir şekilde gerçekleşen kalite sürecine destek veren Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, birim kalite sorumluları ile kalite yönetim birimi personellerine teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “Bir Kavmin Efendisi O Kavme Hizmet Edendir”

Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından bir konuşma da Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, bu toplantının altı ay boyunca yapılan işlerin kural ve kaidelere, yasa ve yönetmeliklere, üniversitemizin ve ülkemizin hedeflerine uygunluğu konusunda yönetim olarak kendilerini muhasebe ettikleri bir gün olduğunu söyledi. Kalite sürecini üniversitemizdeki tüm çalışanların benimsediğini ve sürecin başarılı bir şekilde işlediğini anlatan Rektör Karakaya, bu başarının da inancın meyvesi olduğunu vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite sürecindeki başarısının YÖK’e ve Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “İnsan inandığında başarır. Eğer iman varsa imkan vardır. Yaptığınız işe bir samimiyet, bir gönül bağı ve inanç koyabiliyorsanız sonucu her zaman Allah’ın izni ile olumlu olur. Millete ve insanlığa faydası dokunur. Kalite sürecinin başlaması ve bu sürecin muhasebesinin yapılmasının temel amacı yaptığımız işle insanlara faydalı olmak. Bir kavmin efendisi o kavme hizmet edendir. Bu hizmeti en iyi ilmi metotlarla yapabilen ve bu yaptığı işle de insanlara örnek olabilen bir misyonu taşıyan üniversitenin bunu mutlaka başarması gerekiyordu. Hamdolsun geldiğimiz nokta itibarıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hedefine ulaşmış durumda.”

Rektör Karakaya: “Tek Ürünümüz Var O da Yetiştirdiğimiz İnsan”

Göreve geldiği 2015 yılında kalite sürecinin başladığını ve sürecin çalışanlarının gayreti ve inancıyla bugüne geldiğini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite sürecinde ülkemize model teşkil ettiğini ve bundan sonra da model olmaya devam ederek mükemmelleşme yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Üniversitelerin asli görevinin iyi insan yetiştirme olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bu görevin önemli şartının kalite olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversiteler kuruluş amaçları ile bir toplumun kültürünü, ufkunu, geleceğini işleyen ve onu sosyal hayata çeviren temel kurumlardır. Üniversiteler sadece ders verme yerleri değil bilimsel ve akademik bilginin yoğurulup insanlara mal edildiği yerlerdir. İyi insana erişebilmenin yolu eğitimdeki kalite güvencesidir. Ne yazık ki ülke olarak henüz eğitimde kalite süreçlerine varabilmiş değiliz. Sevindirici olan YÖK Kalite Kurulu bunu biliyor ve bununla ilgili eğitimde de kalite süreci geliştirmek için yoğun çaba içinde.”

Akademik anlamda eğitimde kalite güvencesine dair perspektif oluşturma, bir problem ortaya koyma ve elde olanlarla çözüm üretme noktasında bir gayretin olması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Tek ürünümüz var o da yetiştirdiğimiz insan” dedi. Mesleklerinin kölesi olan insan yetiştirmek yerine iş ahlakı olan, özgün düşünebilen, dünya ile yarışabilen, üreten ve ürettiğini paylaşabilen insan tiplerini yetiştirmenin gerekli olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, “Çevresindekileri üretim amaçlarının ürünü sayan bir yaklaşım maalesef dünyayı kuraklaştırır.” dedi.

Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısının yargılama yeri değil daha iyiye gitmek için istişare mekanı olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite temsilcilerine toplantıdan en iyi şekilde faydalanmaları gerektiğini söyledi. Kalite sürecinin üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulunan Rektör Karakaya, süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından birimlerin kalite temsilcileri Yönetimi Gözden Geçirme Raporlarının sunumlarını yaptılar.