Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü, Kırıkkale Üniversitesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ortaklığında 29 Kasım 2019 tarihinde Bakü’de düzenlenen “Müslüman Bilim Adamlarının Bilim ve Teknolojiye Katkıları” isimli panele konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Müslüman bilim adamlarının bilim ve teknolojinin gelişmesi için verdikleri katkılar hakkında bir sunum yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Müslüman bilim adamlarının teknik bilimler, tıp, astronomi, matematik ve kimya gibi birçok alanda önemli sonuçlar ortaya koyduklarını söyledi. Müslüman bilim insanlarının buluşlarının kendilerinden sonraki çağlarda bilime ve teknolojiye öncü olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bilim ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlayan Müslüman bilim adamlarının çalışmalarını anlattı.  

Panel sonunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü arasında ikili iş birliği protokolü imzalandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin uluslarasılaşma anlamında önemli çalışmalar yaptığını belirterek bu çalışmalardan birinin de dünya ülkelerinin üniversiteleri ile yapılan iş birliği anlaşmaları olduğunu kaydetti. Üniversitemizin Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü ile arasında imzaladığı protokol ile öğrenci değişim programlarının kolaylaşacağını, akademik anlamda bilgi alışverişinin sağlanacağını ve her iki üniversite arasında iş birliğinin güçleneceğini belirten Rektör Karakaya, anlaşmanın her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni ederek milli değerlerle bağlı olduğumuz kardeş ülkelerle bu tür anlaşmaların ülkemiz adına da oldukça önemli olduğunu söyledi.