Şehrinin ve ülkesinin sorunları ile yakından ilgilenen ve şehrin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermeyi amaçlayan üniversitemizde, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) aracılığıyla 60’a yakın mülteci Türkçe öğreniyor. 16 Ekim 2015 tarihinde kurulan ve üniversitemizde öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe hazırlık kurslarının yanı sıra İngilizce kursları da düzenleyen TÖMER, Kırşehir’de bulunan mültecilerin dil sorununa çözüm bulmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Mültecilerin topluma kabul sürecinde ve kültürel olarak uyum sağlamalarında dil sorununun çözümüne yönelik çalışmalar başlatan TÖMER, Kırşehir’de ikamet eden mültecilerin kendilerine yeter hale gelmek; ekonomik, toplumsal, kültürel ve sosyal hayata tam anlamıyla katılmaları için yeni bir dil öğrenmelerinin gerekliliği ile mültecilere yönelik kurs programları düzenledi. Düzenlenen Türkçe dil eğitimleri aynı zamanda, mülteciler için yeni iş ve geçim kaynakları geliştirmek, ekonomiye katkıda bulunmak ve komşuları ile etkileşimde olabilmek için büyük fırsat sunuyor.