Üniversitemiz tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ile Kardeş Ülkeler Topluluğu tarafından organize edilen “Uluslararası Öğrenciler 1. Dünya Kupası” futbol turnuvası final maçı ile son buldu. Ahıska, Afrika, Yemen, Türkmenistan, Afganistan ve Sudanlı öğrencilerin top koşturduğu turnuvanın galibi, Afrika Karması Takımını 1-0 mağlup eden Afganistan Takımı oldu. 15 Ocak 2020 tarihinde Bab-ı Ahi Halı Sahasında gerçekleşen final maçına Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük: “Bu Etkinliklerle Gönüller Arasında Kardeşlik Köprüleri Kuruyoruz”

Dostluk ve kardeşliğin kazandığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Ödül töreninden önce bir konuşma yapan Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, geleneksel hale getirmeyi planladıkları “Uluslararası Öğrenciler 1. Dünya Kupası” futbol turnuvasının ilkini gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını söyleyerek turnuvayı organize eden Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ile Kardeş Ülkeler Topluluğuna, turnuvaya katılan öğrencilere ve uluslararası öğrencilerimizin Kırşehir’de ve üniversitemizde kendilerini evinde hissetmelerini sağlamak adına her türlü organizasyona destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti. “Burada genel coğrafyamızın birer ferdi olarak hepimiz birbirimizi kardeş olarak görüyoruz, dolayısıyla bugün kaybeden yok, kazanan kardeşlik ve dostluk.” diyen Mehmet Zeki Küçük, bu tür etkinlikler sayesinde gönüller arasında kardeşlik köprülerinin kurulmasına vesile olduklarını dile getirdi. Yabancı uyruklu öğrencilere üniversitemizden mezun olduktan sonra aralarındaki kardeşlik bağını ve gönül köprüsünü devam ettirmelerini tavsiye eden Küçük, bu tür kültürel ve sportif faaliyetlerin kardeşlik hukukunu güçlendireceğini söyledi. Uluslararası öğrencilerin turnuva boyunca muazzam bir mücadele ve kardeşlik sergilediklerini vurgulayan Mehmet Zeki Küçük, “Her turnuvada olduğu gibi bu turnuvanın da bir galibi var, o da Afganistan Takımı.” diyerek turnuva boyunca başarılı bir mücadele sergileyen Afganistan Takımını tebrik etti. 

Turnuva sonunda Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Afganistan ve Afrika Karması Takımı ile kupa kaldırarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.