Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında 28 Şubat 2020 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Ziyaretleri programı kapsamında bir araya gelen 15 üniversitenin rektörü İdlib saldırısını kınayarak ortak bir metin yayınladı.  

Aksaray Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlerinin onayladığı kınama mesajını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya katılımcılarla paylaştı. Milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna can veren şehitlerimizin şehadet haberlerinin yüreğimizi acıttığını ifade eden Rektör Karakaya, terör örgütüne destek anlamına gelen her türlü söz, söylem ve açıklamanın tahammül edilemez olduğunu, kadim ve köklü bir medeniyetin vârisleri olarak ülkemiz üzerinde yapılan her türlü düşmanca operasyonun karşısında olduklarını belirtti.

Türk Milleti Yaşadığı Tüm Zorlu Süreçlerden Alnının Akıyla Çıkmıştır

Kritik dönemlerden geçen ülkemizin yaşadığı her zorlu süreçten bugüne kadar alnının akıyla çıktığı gibi bugün de çıkacağını ifade eden Rektör Karakaya, bu mihrakların aziz Türk Milletinin ferasetini ve zorluklar karşısında gösterdiği destansı mücadeleyi hesaba katmadan hareket ettiklerine dikkat çekti. Rektör Karakaya, asırlar boyunca bu topraklar üzerinde mücadele ruhuyla var olmuş aziz milletimizin bekasına sahip çıkacağımızdan kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini belirtti.

Suriye’nin İdlib şehrinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyen Rektör Karakaya, 15 üniversite rektörü ile birlikte ülkemize ve askerlerimize karşı yapılan bu alçak ve mesnetsiz saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Milletimizin şahsında Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği onurlu mücadeleyi sonuna kadar sahiplendiklerini ve erdemli duruşunu yürekten desteklediklerini bir kez daha dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilimin ışığında topluma yol göstermeyi şiar edinmiş üniversiteler olarak ülkemizin içine çekilmek istenen karanlığı gördüklerini ve bu oyuna gelmemek için var güçleri ile çalışacaklarının altını çizdi.