Afganistan Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Nurullah Nuri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 20 Ağustos 2020 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette eğitim öğretim alanında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin son yıllarda gerçekleştirdiği çalışma ve projelerle bölgesinde ve ilinde çok önemli bir konuma geldiğini belirten Afganistan Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Nurullah Nuri, üniversitemizin eğitim öğretim alanında yürüttüğü projelerin oldukça değerli olduğunu kaydetti. Kırşehir’de ve üniversitemizde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Nuri, Afganistanlı öğrencilerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde eğitim öğretim görmelerinin ve kültür elçiliği yaparak gelecek nesillere aktarmalarının her iki ülke için önemli olduğunu vurguladı.

Üniversitemizin proje ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin Türkiye’deki Kalite Yönetim Belgesine sahip ilk devlet üniversitesi olduğunu ve ülkemizdeki diğer üniversitelere model olduğunu dile getirdi. Eğitimde kaliteye öncelik vererek Ahi Evran-ı Veli’nin insan yetiştirme modelini örnek aldıklarını anlatan Rektör Karakaya, Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile de bu yolda ilerlediklerini söyledi. AYDEP ile pandemi döneminde öğrencilerin eğitim öğretimini aksatmayarak onların eğitimlerine devam etmelerinin sağlandığını kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, projemiz ile öğrencilerin üniversitemizdeki ilk yılından mezun oldukları zamana kadar aldıkları eğitim ve kazanımlarının değerlendirmesinin yapılabileceğini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Afganistan Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Nurullah Nuri’ye teşekkür etti.