Uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atan ve dünyanın birçok ülkesinden yabancı uyruklu öğrencinin üniversitemizde eğitim görmesine imkân sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanliyev ziyaret etti. 26 Ağustos 2020 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette üniversitemizde öğrenim gören Türkmen öğrencilerle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde öğrenim gören Türkmen öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi almak ve öğrencilerle görüşmek istediklerini belirten Büyükelçi Amanliyev, Türkmen öğrencilerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailesi arasında yer almasından memnun olduklarını dile getirdi. Ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilerin Türk kültürünü öğrenerek ve bu kültüre adapte olarak yaşamaları için büyük emek sarf eden Rektör Karakaya’ya teşekkür eden İşankuli Amanliyev, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çatısı altında kazandıkları manevi değerlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “Sahip Olduğumuz Değerler Medeniyetimizden Bize Kalan En Büyük Miras”

Ülkemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin burada edindikleri bilgileri ve kazandıkları değerleri kendi ülkelerine taşımalarının kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Sahip olduğumuz değerler bize medeniyetimizden kalan en büyük miras. Anadolu ruhunu yeniden yaşatmak ve Türk kültürünü bizden sonraki nesillere bırakmak en önemli gayemiz. Dünyanın farklı renklerini aynı çatı altında buluşturmaktan çok mutluyuz. Bu nedenle yabancı uyruklu öğrencilerimizin her biri bizim için çok kıymetli ve onlara kendilerini evlerindeymiş gibi hissettirmek için çalışıyoruz. Bu kültür etkileşimi değerlerimizin de güçlenmesini sağlıyor.”

Türkmen öğrencilerin aktif bir şekilde yaptığı çalışmaları destekleyen Rektör Karakaya ve üniversite yönetimine teşekkür eden Büyükelçi Amanliyev ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Türkmen öğrenci temsilcisi Agamyrat Boryyev’e teşekkür belgesi verdi.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaretin ardından Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanliyev, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Fuat Sezgin Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye katıldı. Büyükelçi Amanliyev’e Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin eşlik etti. Üniversitemizde öğrenim gören 20 öğrenci ile bir araya gelerek onlarla sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Amanliyev, öğrencilerin bulundukları şehirlerde onlara destek olmak için ikili görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanliyev söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayarak katılımlarından dolayı onlara teşekkür etti.