KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) ARA SINAVLARA İLİŞKİN KURALLAR

  1. Çevrimiçi sınavlar için https://aydep.ahievran.edu.tr/ sayfasında “Öğrenci Sınav Giriş Ekranı” bağlantısı kullanılarak (alternatif link: https://aydepsinav.ahievran.edu.tr/) sisteme giriş yapılacaktır. 
  2. Öğrencilerimiz Sisteme giriş için Kullanıcı Adı olarak T.C. Kimlik Numarasını, Şifre olarak ise AYDEP Öğrenme Yönetim Sistemi giriş şifresini kullanacaklardır. 
  3. İlgili dersin sınav saati geldiğinde sistemde otomatik olarak “Sınava Giriş” butonu belirecektir. (Tarayıcı durumuna göre yenileme-F5 yapılması gerekebilir.)
  4. Çevrimiçi sınav tarihi ve saati ilgili akademik birimin web sayfasında yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin sınav başlama saatinden itibaren en geç 15 (on beş) dakika içinde sınav sistemine girmiş olması gerekmektedir.
  5. Sınav ekranında sınav bitimine kalan süre gösterilecektir. 
  6. Sınav süresi içerisinde internet bağlantısı veya elektrik kesilmesi gibi problemlerden dolayı kopmalarda sisteme tekrar giriş hakkı mevcuttur. Bu durumda öğrenci sınava kaldığı yerden devam edecek ancak ek süre verilmeyecektir.  
  7. Sınav süresi bitiminde sistem otomatik olarak sınavı sonlandıracaktır. Öğrencilerimiz sınav süresi bitmeden önce “Sınav Bitir” butonunu tıklayarak sınavlarını bitirebilirler. Sınavını sonlandıran öğrenciler tekrar sınava giremezler.    
  8. Çevrimiçi sınavlarda Üniversitemiz “Derslerin Uzaktan Eğitim Yoluyla Yürütülmesinde İzlenecek Usul ve Esasları”nda belirlenen hükümler geçerlidir. Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek, sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek, sınavlarda tehditle kopya çekmek, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek gibi nedenlerle sınav kurallarına aykırı davranan öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ne göre işlem yapılır.

                     EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ