ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

Önemli Not: Ulusal Ajans tarafından 2015-2016 akademik yılı için üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı henüz belli olmadığı için seçilecek tüm öğrenciler “aday hibeli” statüsünde olacaklardır

ERASMUS+ kapsamında 2015–2016 akademik yılında, anlaşmalı olduğumuz Avrupa Üniversitelerinde öğrenim görmek isteyen, meslek yüksekokulu, yüksekokul, fakülte ve enstitü öğrencileri, başvuru şartlarını sağlamak koşuluyla yurt dışına gönderilecektir. Anlaşmalı olduğumuz kurumlar ve kontenjan bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Başvurmak isteyen öğrencilerin ön başvuru formu ile almış oldukları bütün dersleri içeren not çizelgelerini (Transkript) ve öğrenci kimliği fotokopilerini 06 - 20 Nisan 2015 tarihleri arasında, Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.  

Ön Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Öğrenim görmekte olduğu programın son akademik yılı içinde olmayan,
  2. Kendi bölümüne ait Erasmus İkili Anlaşması bulunan,
  3. Genel not ortalaması (GNO) fakülte ve yüksekokullar için en az 2.20/4.00 enstitüler için en az 2.50/4.00 olan öğrenciler başvurabilir.

ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ VE SONUÇLARIN İLANI

  1. Başvurusu alınan bütün öğrenciler 29 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan, İngilizce yeterlilik sınavına katılmak zorundadır. Sınav yeri ve saati ile ilgili bilgi 28 Nisan 2015 tarihinde Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi internet adresinde (http://dio.ahievran.edu.tr/) ilan edilecektir.
  2. İngilizce yeterlilik sınavına katılan öğrencilerimiz için Erasmus toplam puanları hesaplanacaktır. Toplam puan hesaplanırken ;

Akademik başarı düzeyi ( GNO) : %50
Dil seviyesi : %50
Daha önce yararlanma**: -10 puan (Toplam 100 puan üzerinden)

**Akademik başarı ve yabancı dil sonucu ortalamasına ilave olarak; aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Hayatboyu Öğrenme Programı veya Erasmus+ kapsamında hareketlilikten yararlanmış öğrencilerin akademik başarı ve yabancı dil puanı ortalamaları hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan azaltma uygulanır

  1. İkili anlaşması bulunan her bölümden kontenjan miktarı kadar asil ve yine kontenjan miktarı kadar yedek öğrenci seçilecektir.
  2. Seçim sonuçları 6 Mayıs 2015 tarihinde üniversitemiz internet adresi üzerinden ilan edilecektir.  

 

MADDİ DESTEK
Erasmus programı kapsamında verilen maddi destek öğrencinin gideceği ülkeye göre değişen ve Ulusal Teklif Çağrısı’nda belirtilen miktarlarda ödenir. Toplam maddi destek miktarının en fazla %80’i öğrenci yurt dışına çıkmadan önce ödenir, kalan kısmı ise öğrencinin dönüşünden sonra ödenir. Bu maddi destek öğrencinin bütün harcamalarını karşılamak maksadında değil, harcamalarına yardımcı olmak amacı ile verilir.

İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilir.

Ülkelere göre aylık hibe miktarları şöyledir ;

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

500

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

400

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

300